Het Swinnetou Spoor -- Wandelen met Te Gek!? in de voetsporen van Guy Swinnen

ingevoerd op 25-11-2019

Op 30 november sluiten we het eerste jaar van de campagne 'Te Gekke Wandelingen' af met ‘Het Swinnetou Spoor', een wandeling vernoemd naar ambassadeur Guy Swinnen.

Door samen een frisse neus te halen werken we niet alleen aan onze fysieke maar ook aan onze mentale gezondheid. Wandelen zorgt voor rust: door te wandelen schep je meer ruimte in je hoofd en het geeft je extra energie.Guy over het parcours :
”Ik woon al heel mijn leven in de buurt van Diest maar ik heb de schoonheid van Hees pas de laatste jaren echt leren kennen. Dat er hier een natuurgebied was, wist ik wel maar je doet niet snel de moeite om op ontdekking te gaan. Sinds ik in de buurt woon en sinds ik mijn trouwe viervoeter Fanny heb, gaan we dagelijks het bos in en ontdek ik geregeld nieuwe paden en rustgevende plekjes."


 

Guy Swinnen ontdekte zelf de kracht van wandelen tijdens zijn depressie en trekt er nog altijd dagelijks op uit samen met zijn hond Fanny. Op 30 november kan je in het spoor van Guy op stap gaan door de bossen van Hees, waar hij elke dag met Fanny gaat wandelen.

 

Er is voor ieder wat wils met afstanden tussen de 4 en de 30 km. Via de dorpskern trekken we richting holle wegen, heuvels, bossen en al het moois dat de streek te bieden heeft. De mensen van Wandelclub VOS Schaffen zijn er in geslaagd de rijke variëteit van de natuur in de omgeving van Schaffen aan bod te laten komen in elk van de parcours. Het loont dus zeker de moeite om 30 november naar Schaffen af te zakken!

 

Uiteraard zal Guy niet aan de zijlijn blijven staan die dag en trekt hij zelf ook de wandelschoenen aan. Van 10:15 tot 11:00 is Guy ook beschikbaar om de pers te woord te staan.
 
Op elke rustpost kan je je innerlijke mens versterken met een tas Te Gek!?-soep. Het recept werd door niemand minder dan Jeroen Meus bedacht en de soep staat symbool voor het geven van warmte en het zorg dragen voor elkaar. Iets wat we in de koudere en donkere maanden allemaal zeker kunnen gebruiken!

 

Meer info vind je op tegek.be

 


 

Dit jaar hebben al meer dan 35.000 mensen letterlijk een stap gezet richting minder stress, depressieve gevoelens en angst. Ons doel is echter nog meer mensen op weg zetten naar een betere geestelijke gezondheid. Hoe? Door te wandelen! Daarom zetten we de campagne Te Gekke Wandelingen voort in 2020. Er staan momenteel al meer dan 15 wandelingen op de agenda!

 

Te Gekke Wandelingen is een campagne van Wandelsport Vlaanderen vzw,
Parantee-Psylos vzw en Te Gek!?. Met de steun van Sport Vlaanderen.

terugpowered by Curiousgroup